saçlarım çok fazlasıyla dökülüyordu işe yarar diye kestirdim ama 2 3 günden sonra tekkkrar dökülmeye başladı daha sonra bir eczacı tavsiyesiyle badem yağının içine e ve b vitamini katıp şaçıma sürmeyi denedim yenı başladım umarım işe yarar sizlerin başka tavsiyesi varmı acaba ???
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Ecegül Hanım,
Saç dökülmesi birçok farklı nedene bağlı olabilir ve genellikle altta yatan sebebi belirlemek önemlidir. Badem yağı ve vitamin karışımı iyi bir başlangıç olabilir, ancak başka yöntemler de deneyebilirsiniz:
1. Dengeli Beslenme: Protein, demir, çinko ve omega-3 yağ asitleri gibi saç sağlığı için önemli besinleri içeren dengeli bir diyet uygulayın. 2. Saç Bakım Ürünleri: Kimyasal maddeler içermeyen, doğal içerikli şampuan ve saç kremleri kullanın. 3. Stres Yönetimi: Stres saç dökülmesini artırabilir, bu yüzden yoga, meditasyon gibi stres yönetimi tekniklerini deneyin. 4. Doktora Danışma: Dermatolog veya trichologist gibi uzman bir doktora başvurarak saç dökülmesinin altında yatan nedeni öğrenin ve ona göre tedavi planı oluşturun. 5. DHT Blokerleri: Dihidrotestosteron (DHT) hormonunu bloke eden ürünler kullanmayı düşünebilirsiniz, bu hormon saç dökülmesine neden olabilir.
Umarım bu öneriler faydalı olur. Sağlıklı günler dilerim.
ecegül
08 Mayıs 2024 Çarşambasaçlarım çok fazlasıyla dökülüyordu işe yarar diye kestirdim ama 2 3 günden sonra tekkkrar dökülmeye başladı daha sonra bir eczacı tavsiyesiyle badem yağının içine e ve b vitamini katıp şaçıma sürmeyi denedim yenı başladım umarım işe yarar sizlerin başka tavsiyesi varmı acaba ???
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiEcegül Hanım,
Saç dökülmesi birçok farklı nedene bağlı olabilir ve genellikle altta yatan sebebi belirlemek önemlidir. Badem yağı ve vitamin karışımı iyi bir başlangıç olabilir, ancak başka yöntemler de deneyebilirsiniz:
1. Dengeli Beslenme: Protein, demir, çinko ve omega-3 yağ asitleri gibi saç sağlığı için önemli besinleri içeren dengeli bir diyet uygulayın.
2. Saç Bakım Ürünleri: Kimyasal maddeler içermeyen, doğal içerikli şampuan ve saç kremleri kullanın.
3. Stres Yönetimi: Stres saç dökülmesini artırabilir, bu yüzden yoga, meditasyon gibi stres yönetimi tekniklerini deneyin.
4. Doktora Danışma: Dermatolog veya trichologist gibi uzman bir doktora başvurarak saç dökülmesinin altında yatan nedeni öğrenin ve ona göre tedavi planı oluşturun.
5. DHT Blokerleri: Dihidrotestosteron (DHT) hormonunu bloke eden ürünler kullanmayı düşünebilirsiniz, bu hormon saç dökülmesine neden olabilir.
Umarım bu öneriler faydalı olur. Sağlıklı günler dilerim.